New eBooks available

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

2. PRVA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Image Predsjednik ICBP Konferencije dr. Nabil Swelim je, zajedno s potpredsjednikom Konferencije Semirom Osmanagićem, održao press konferenciju 24. augusta 2008. na kojoj je najavio početak Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida.

Ugledni egiptolog i arheolog, autor knjiga o egipatskim piramidama, vođa niza istraživačkih ekspedicija u egipatskim pustinjama te autor arheološke studije o bosanskim piramidama profesor dr. Nabil Swelim je pred novinarima izjavio: „Nema nikakve sumnje da se u Bosni nalaze piramide. Onaj koji tvrdi drugačije očigledno ne poznaje karakteristike piramida.“

Odgovarajući na pitanja novinara o pozivu oponentima istraživanja Bosanske doline piramida dr. Swelim je kazao da im je upućivao direktne pozive od februara ove godine, ali da su se dr. Enver Imamović, dr. Anthony Harding, Mark Rose, dr. Sejfudin Vrabac, Zilka Kujundžić-Vejzagić, dr. Blagoje Govedarica, dr. Dubravko Lovrenović, Gavrilo Grahovac i dr. Predrag Novaković oglušili o taj poziv. Idealnu priliku da argumentirano izlože svoje stavove na jednom naučnom skupu nisu željeli iskoristiti.

Doktor Swelim je istakao da u nauci nema mjesta za generalne stavove ili emotivne izjave već samo za argumente i analize...

Image Image Image Image Image Image

Zadnje ažuriranje utorak, 08 decembar 2009 11:55