Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

Administrator

BORAVAK U TUNELIMA POMOGAO OKO BRZOG ZARASTANJA SLOMLJENIH REBARA

ponedjeljak, 14 oktobar 2019 11:42 Objavljeno unutar Aktuelnosti
U nedjelju 13. oktobra 2019. tim Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dobio je sjajno svjedočanstvo Zekire iz Vogošće, koja živi u Holandiji. 
 
Naime, nakon nesreće i slomljenih rebara oslonila se samo na odlaske u tunele Ravne u Visokom i za samo dvije sedmice slomljene kosti su zarasle i sve popratne tegobe su nestale. Ljekarski tim u Holandiji nije mogao da vjeruje kada je uporedio rendgenske snimke napravljene samo u 20 dana razmaka.
 
Svjedočanstvo u prilogu.

MJERENJA ENERGETSKIH PARAMETARA U TUNELIMA RAVNE

ponedjeljak, 14 oktobar 2019 11:34 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Redovna mjerenja u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne pokazuju kontinuitet odličnih vrijednosti.

Primjer radi, 11. oktobra 2019. vanjska temperatura iznosila je 19 stepeni celzijusovih, a vlaga 59%. Prosječna temperatura u tunelima bila je 13 stepeni, a vlaga 80%.

Vanjska koncentracija negativnih iona je na nivou od 300 ni/ccm, a pozitivnih iona (lošijih za naš organizam) je 400 pi/ccm. Prosječne koncentracije u tunelima su na nivou od 14.000-28.000 ni/ccm. Koncentracije pozitivnih iona su u pravilu nešto niže u odnosu na negativne ione.

Ostali energetski prametri su također jako dobri: koncentracije prirodne radioaktivnosti su ispod dozvoljenih minimalnih nivoa, nema štetnih plinova niti elektromagnetnog smoga u tunelima.

Bitno je napomenuti da su posjete tunelima, u vrijeme mjerenja, bile natprosječno više i brojnije, ali to nije uticalo na pogoršanje energetskih parametara.

Inžinjer Goran Marjanović iz Beograda, konstruktor Teslinih navojnica i jedan od najpoznatijih 'Teslijanaca' u svijetu, boravio je u oktobru u redovnoj posjeti Bosanskoj dolini piramida i vršio snimanja energetskih fenomena.
 
Ovaj put posebnu pažnju je obratio snimanjima osam različitih fenomena uz upotrebu naučne opreme na slijedećim lokacijama: (1) Podzemni labirint Ravne, (2) Ljekoviti tuneli i (3) Tuneli 'Ravne 3'. Rezultati nedvojbeno pokazuju prisustvo istih elektromagnetnih frekvencija kao i na Bosanskoj piramidi Sunca te njihovu međusobnu vezu.
 
Osim toga, inžinjer Marjanović je vršio skeniranje fenomena unutar Zelene, kristalne piramide u parku 'Ravne 2' zaključujući da je riječ o 'rezonatoru', odnosno pasivnom pojačivaću elektrodinamičnih vibracija. 'Jednostavnije rečeno, Zelena kristalna piramida predstavlja energetsku mašinu, analognu Bosanskoj piramidi Sunca!'
 
Kompletan izvještaj u prilogu.
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved