Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

PROF.DR. KONSTANTIN KOROTKOV: OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDA I TUNELA JEDNO OD NAJVEĆIH OTKRIĆA 21. STOLJEĆA

Među istaknutim gostima i predavačima na prvoj „Globalnoj konferenciji o energiji piramida“ koja je održana u Visokom 11.-12. maja 2018., bio je i istaknuti ruski naučnik, prof.dr. Konstantin Korotkov, s Univerziteta u Sankt Peterburgu.

- Otkriće Bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća. Imamo konkretne dokaze da su ovo građene strukture od strane drevnih civilizacija i bez ikakve sumnje možemo tvrditi da su ovo djela razvijene civilizacije. Ono što je važno, dr. Semir Osmanagić je vrhunski naučnik, a njegov pristup uključuje razne vidove istraživanja.  – istaknuo je prof.dr. Korotkov.

On se osvrnuo i na konferenciju, čiji je domaćin bilo Visoko u proteklim danima, i na kojoj se okupio veliki broj eminentnih imena.

- Ovdje poznajem mnoge naučnike iz cijelog svijeta, koji istražuju na brojnim poljima nauke, a svi daju svoj veliki doprinos. Naša istraživanja, instrumentalna mjerenja, dokazuju aktivnost piramida i njihov utjecaj na ljude. Nije važno imati samo naučne dokaze, nego je bitno to i prezentirati ljudima, a konferencije su najbolji način da se to uradi. Ova konferencija ima vrlo važnu ulogu, jer dozvoljava ljudima iz cijelog svijeta da dođu ovdje, da prime informacije i kad se vrate svojim domovima, da ih dalje šire i prezentiraju. To je jedini način kako možemo upoznati ljude širom svijeta o dešavanjima ovdje i važnosti otkrića. – kazao je prof.dr. Korotkov.

Na kraju se osvrnuo i na ljekovite aspekte dolaska i boravka u Visokom.

- Ovo nije samo historijsko i naučno otkriće, već je jako važno i za zdravlje ljudi. Mnogo dokaza govori da je boravak u tunelima i na piramidama pozitivan na naše zdravlje. Zato je važno ovdje u Visokom formirati centar, da ljudi mogu dolaziti, boraviti na piramidama i u tunelima, a mjerenja koja se rade prije i poslije boravka, pokazuju brojne pozitivne efekte. Dr. Osmanagić daje i naučni, i arheološki, ali i doprinos za ljudsko zdravlje, sretan sam što sam bio učesnik ove konferencije. – kazao je na kraju istaknuti ruski naučnik, prof.dr Konstantin Korotkov.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 13 maj 2018 09:10

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved