Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

„PRVA GLOBALNA KONFERENCIJA O ENERGIJI PIRAMIDA“ ISPUNILA OČEKIVANJA ORGANIZATORA I GOSTIJU

„Prva globalna konferencija o energiji piramida“ koja je 11.-12. maja 2018. održana u Visokom, opravdala je očekivanja organizatora i gostiju, ali i donijela zanimljiva predavanja.

- U Visokom je održana Globalna konferencija o energiji piramida uz učešće nekoliko prominentnih svjetskih stručnjaka u oblasti gradnje piramida, uticaja energije piramida na ljudsko zdravlje i skalarnih valova koje emitiraju piramide. I ovaj put se pokazalo veliko poštovanje stručnjaka iz Rusije, SAD, Indije, Srbije te posjetilaca iz 25 zemalja za pionirski rad Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Mi smo prvi u svijetu koji istraživanju piramida pristupaju s arheološkog, multidisciplinarnog naučnog, energetskog, duhovnog i ljekovitog aspekta za razliku od egiptologa i arheologa u drugim zemljama koji imaju limitirani pristup ovim kompleksnim građevinama. Ova konferencija je i ove godine privukla goste sa svih kontinenata pokazujući da Fondacija sistematski razvija arheološki i zdravstveni turizam. – izjavio je po završetku konferencije, dr.Semir Osmanagić.

U dva dana trajanja konferencije održana su brojna predavanja, a u Visokom su boravili eminentni stručnjaci, Rusi Valery Uvarov i prof.dr. Konstantin Korotkov, zatim Ken Rohla iz SAD-a, srbijanski stručnjak Goran Marjanović, Estonka Lillie Lindmae, kao i gosti iz Indije, Brahmarshi Patriji i Dinesh Kukreja.

- Otkriće bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća. Imamo konkretne dokaze da su ovo građene strukture od strane drevnih civilizacija i bez ikakve sumnje možemo tvrditi da su ovo djela razvijene civilizacije. Ova konferencija ima vrlo važnu ulogu, jer dozvoljava ljudima iz cijelog svijeta da dođu ovdje, da prime informacije i kad se vrate svojim domovima, da ih dalje šire i prezentiraju. To je jedini način kako možemo upoznati ljude širom svijeta o dešavanjima u Visokom i BiH i važnosti otkrića. – kazao je prof.dr. Konstantin Korotkov, sa Univerziteta u Senkt Petersburgu.

Zadovoljstvo konferencijom, kao i okupljanjem eminentnih stručnjaka iz svijeta na jednom mjestu, nije krio ni američki istraživač skalarnih valova, Ken Rohla.

- Ovdje imamo zaista kredibilne naučnike koji iza sebe imaju utemeljen rad i rezultate i sa nama dijele svoja otkrića, poput otkrića i povezanosti fizike i piramida. Smatram da će ova konferencija, kao i ova otkrića o kojima govorimo i o kojima smo govorili, te ih podijelili između sebe i sa javnošću, definitivno promijeniti historiju. – izjavio je Rohla.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 14 maj 2018 08:55

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved