Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

Hramovi i piramide drevnog Egipta sa Dr Semirom Osmanagićem u decembru 2022.

Vodeći svjetski istraživač piramida i megalitnih lokacija Dr Semir Osmanagić, nakon tri godine, ponovo vodi grupe u Egipat. Zbog izraženog interesa, po prvi put će ih voditi na našem jeziku.

Dr Semir Osmanagić je doktorirao na piramidama Maja u Centralnoj Americi (Meksiko, Guatemala, Honduras, Salvador, Belize), a istraživao je piramide u Boliviji, Peruu, Kanarima, Mauricijusu, Indoneziji, Kini, Kambodži, Španiji, Italiji, Australiji i SAD. Obilazak megalitnih krugova i kamenih kugli širom svijeta, dalo mu je jedinstvenu mogućnost komparacije i dolaska do informacija o istinitoj prošlosti Planete.

O egipatskim piramidama i hramovima je snimio čitav niz dokumentaraca u kojima na nekonvencionalan način, argumentovano govori o pravoj starosti, graditeljima i svrsi veličanstvenih građevina na tlu Egipta. Nakon ture s njim, pogled na svijet prošlosti više nikada neće biti isti.

Uz Dr Osmanagića na turi će biti i egiptolog koji će izložiti konvencionalnu priču koju studente uče na fakultetima.

Dr Osmanagić je i autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama, piramidama, megalitima i hramovima i njihovim energetskim, astronomskim, kalendarskim, sociološkim, ljekovitim i duhovnim aspektima.

Učesnici ture bit će u mogućnosti da uđu u nekoliko komora u najvećim egipatskim piramidama i da se dive inžinjerskim znanjima pravih graditelja najznačajnijih hramova na tlu Egipta. Moguće su i meditacije u komorama i snimanje orbova.

Ova jedinstvena tura, koja se dešava jednom u životu, planirana je za period 2. – 9. decembar 2022. Okupljanje učesnika je u Luxoru u Egiptu popodne ili navečer 2. decembra 2022. Predstavnici organizatora će ćekati na dolaznom terminalu.

Najpraktičnije i najekonomičnije rješenje je da učesnici kupe avio kartu do Kaira preko bilo koje turističke ili internet agencije (na primjer www.esky.hr, www.avio.rs ili www.aviokarta.ba), a onda posebno domaću avio kartu Kairo-Luxor. Direktni web linkovi za let Kairo-Luxor, avio prevoznici su Nile Air www.nileair.com, Egypt Air www.egyptair.com ili Air Cairo www.aircairo.com. Najekonomičniji je obično Nile Air, a najviše letova dnevno ima Egypt Air.

Važna napomena: Tura će se realizovati pod uslovom da egipatska vlada ne uvede diskriminatorne mjere do početka putovanja (obavezna vakcinacija, PCR ili brzi testovi, digitalna covid potvrda i sl.). Stoga će spisak zainteresovanih biti formiran, a uplate u punom iznosu će biti prikupljene tek u periodu 25. oktobar – 15. novembar 2022.

Cijena aranžmana uključuje sve usluge od prijema na aerodromu u Luxoru 2. decembra 2022. popodne pa sve do odlaska sa kairskog aerodroma 9. decembra ujutro. Učesnici iz različitih zemalja snose troškove karte do Luxora i od Kaira do svojih matičnih destinacija nazad.

Tokom boravka u Egiptu učesnici će biti smješteni u luksuznim hotelima sa pet zvjezdica. U cijenu će biti uključen doručak u hotelima. Zbog različitih navika u ishrani, troškovi ostalih obroka nisu uključeni, ali će uvijek biti predviđeno vrijeme i lokacija za njih. Svi lokalni transporti i službeni vodič – egiptolog su osigurani.  U cijenu je uključena osnovna ulaznica za arheološke lokacije piramida, muzeja i hramova, te večernjih predstava (Sound and Light Show).

Zamjena novca će biti osigurana s predstavnicima turističke agencije nakon dolaska u Egipat. Prosječne temperature u Egiptu u decembru su oko 15 stepeni s malom mogućnošću prolazne kiše.

Broj mjesta je limitiran.

Informacije i prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

PROGRAM:

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 10 oktobar 2022 07:43

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved