Logo
Print this page

PRIMJENA PIP SISTEMA U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Tokom druge internacionalne konferencije o Bosanskoj dolini piramida izvedena su snimanja sistemom polikontrastne interferentne fotografije.

PIP Sistem  je prvi put primenjen u Visokom 2008 godine i tada ga je sproveo uvaženi britanski biolog i pronalazač doktor Hari Oldfild.

Tadašnja snimanja su pokazala da je energetski prostorni ambijent iznad Bosanske piramide Sunca usmeren vertikalnom orijetisanošću koje nije svojstveno prirodnim brdima. Tada je ukazano da se čak i iznad špicastih brda nalazi fiksno i homogeno horizontalno energetsko polje.

Ove godine su zahvaljući naučnicima i istraživačima iz Srbije ponovljena snimanje PIP sistemom kojim je u realnom vremenu praćena dinamika energetskih promena u ambijentu polja doline Bosanskih piramida. 

Snimanja su obavljena na pet lokacija i izvršio ih je Saša Nađfeji ispred istraživačkog centra „Duh Rtnja“, dok je analizu sproveo nuklearni fizičar Prof. Dr. Ljubo Ristovski sa dugogodišnjim iskustvom istraživanja energetskih procesa u biološkim i geološkim sistemima.

Prikupljeno je tokom trodnevnog snimanja preko 20 gigabajta foto i video dokumentacije u cilju sagledavanja  interakcijskih obrazaca i karakteristka piramida Sunca, Meseca, Ljubavi, Zemlje i kamenog hrama Tumuls....

 

Open publication 
 
Saša Nađfeji
Izvršni direktor
Duh Rtnja - Centar za istraživanje i ekologiju
Zadnje ažuriranje srijeda, 05 oktobar 2011 14:44
jm

Povezani članci

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved