Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

SJEDIŠTE “MRAV 2014” PONOVO U VISOKOM

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Upravni odbor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” odlučio je na svojoj sjednici 4. novembra da se Međunarodna radna akcija volontera “MRAV Bosanske piramide 2014.” održi od 1. juna – 21. septembra 2014.

Upravni odbor je formirao Komisiju koja je uporedila dvije prijave za sjedište MRAV-a: (1) hotela “Park” iz Vogošće i (2) motela “Piramida Sunca” iz Visokog. Tročlana Komisija je u Visokom, u pratnji direktora hotela, obišla sobe u kojima su bili smješteni volonteri, restoran, novouređenu garaža, terasu i ostale prostorije, analizirala finansijsku ponudu i predložena unaprijeđenja.

Komisija je izrazila zadovoljstvo da je motel “Piramida Sunca” tokom sezone 2013. uredno izmirivao turističke takse i prijavljivao podatke o volonterima nadležnim policijskim i imigracijskim tijelima te poslovao u skladu sa zakonom, što su potvrdile i ukupno četiri inspekcije tokom ljetnih mjeseci.

Zaključak Komisije je bio da će se i 2014. godine sjedište stručnog tima i volontera MRAV-a ponovo nalaziti u visočkom motelu “Piramida Sunca”.

Na taj način će se, dovođenjem nekoliko stotina volontera koji ostvaruju nekoliko hiljada noćenja, direktno podstaći razvoj visočke male privrede kroz potrošnju hrane, pića i ostalih ugostiteljskih i turističkih usluga.

Novina za ovu godinu je da Fondacija osim “Ljetnog kampa” uvodi i “Ljetnu školu” kroz koju će školovati buduće arheološke terenske rukovodioce, turističke vodiče i muzejske asistente. Ovo je početak jednog značajnog procesa koji će u narednim godinama rezultirati i povezivanjem s univerzitetskim institucijama koje će priznavati arehološko školovanje tokom ljetnog perioda u Visokom.

Pokrovitelj ovogodišnje Ljetne arheološke škole bit će Centar za arheologiju i antropologiju Američkog Univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji proces izbora sjedišta MRAV-a su pokazatelj transparentnosti Fondacije, a startanje Ljetne škole pokazuje zrelost i ambicije Fondacije.

Zadnje ažuriranje utorak, 17 decembar 2013 15:06

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved