Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

UPOSLENICIMA FONDACIJE PREDSTAVLJEN CENTAR ZA PROMOCIJU ARHEOLOŠKOG TURIZMA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Uposlenicima, bivšim i sadašnjim, saradnicima i članovima Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” predstavljen je novootvoreni Centar za promociju arheološkog turizma u srcu sarajevske Baščaršije 12. marta 2014.

Oko 60 saradnika Fondacije iz Visokog i Sarajeva prisustvovali su otvaranju moderno uređenog Centra Fondacije koji će nesumnjivo značiti snažan zamah na razvoju arheološkog turizma Bosne i Hercegovine. Centar je koncipiran kao turističko-informativni punkt koji promovira piramide u Visokom, kamene kugle u Zavidovićima i megaltini grad Daorson kod Stoca.

Na policama Centra našla su se sva izdanja izdavačke djelatnosti Fondacije na bosanskom, engleskom, njemačkom, francuskom i italijanskom jeziku, kao i uzorci betona s Bosanske piramide Sunca, suvenira s vodom iz Podzemnog labirinta Ravne, energetskog kamena iz tunela, te kalendara i drugih suvenira Fondacije.

Prisutnima su se obratili osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Ahmed Bosnić, članovi UO dr. Vlatko Določek, Amila Omersoftić, Slobodan Stajić i Zekerijah Smajić, te pomoćnica direktora i šefica Centra Sabina Osmanagić.

Svi prisutni su bili impresionirani ovim potezom Fondacije: i radnici na iskopavanjima u tunelima (Menso, Edo, Salko), vodiči Haris, Emir, Emina, Damir, Namik, majstor Emir, saradnici Dario, Buco, Mladen, Ešo i Mirsad, bivši uposlenici Šefik, Adisa, Senad, Admir i drugi. Za dobru atmosferu su se pobrinuli domaćini-zaposleni u Centru: Nataša, Tea, Ajdin i Sandin.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 mart 2014 10:17

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved