Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

PROMJENA SJEDIŠTA FONDACIJE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Obavjesšavamo javnost da Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” mijenja sjedište i to od ponedjeljka 10. marta 2014. Nova lokacija se nalazi u srcu Baščaršije u Sarajevu, u Ulici Bravadžiluk 17.

Riječ je o 60 kv.m. poslovnog prostora koji će biti korišten ne samo kao novo sjedište Fondacije, več i turističko-promotivni centar arheološkog turizma u Bosni i Hercegovini te galerijsko-muzejski prostor u kome će se moći kupiti svi proizvodi izdavačke djelatnosti Fondacije.

Baščaršija je najposjećenija turistička lokacija u Bosni i Hercegovini i stoga je ovaj ambiciozni korak rukovodstva Fondacije očekivan i logičan. Brojnim turistima će biti ponuđene stalne posjete bosanskim piramidama i prahistorijskom Podzemnom labirntu Ravne u Visokom. Uz ove lokacije, u ponudi su i “Arheološki park: Bosanske kamene kugle” u Zavidovićima te prahistorijski megalitni grad Daorson kod Stoca.

Svečano otvorenje novog Centra Fondacije predviđeno je za srijedu 12. marta u 17 sati kada će novi prostor biti predstavljen članovima Upravnog odbora, bivšim i sadašnjim uposlenicima, te vodičima Fondacije. Nakon toga slijedi svečana sjednica Upravnog odbora.

U petak 14. marta u 10:00 sati bit će održana konferencija za novinare, gdje će, uz prisustvo predstavnika sarajevske Općine Stari Grad i medija, ovaj Centar biti predstavljen bosanskohercegovačkoj javnosti.

Ovim potezom Fondacije očekuje se daljnja aktivna promocija arheoloških lokacija BiH stranim i domaćim turistima i rast ugleda Fondacije u međunarodnim razmjerama.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 mart 2014 10:32

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved