Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

KONFERENCIJA “SKRIVENA HISTORIJA” OKUPILA 15 PREDAVAČA IZ 11 ZEMALJA

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i ove je godine organizirala Međunarodnu konferenciju “Skrivena historija” koja se od 1. do 7 septembra održava u hotelu “Saray” u Sarajevu.

Ovaj, po mnogo čemu značajan i jedinstven događaj, okupio je 15 predavača iz 11 zemalja te više od 60 gostiju koji su doputovali sa svih strana svijeta kako bi prisustvovali konferenciji i obilasku arheoloških lokaliteta u BiH. Turističko-naučni aspekt konferencije obuhvatio je posjetu megalitnom gradu Daorson u Stocu, stećcima u Radimlji, derviškoj tekkiji u Blagaju, kamenim kuglama u Zavidovićima kao i obilazak arheloških lokaliteta u Bosanskoj dolini piramida (Podzemni prahistorijski labirint Ravne, Bosansku piramidu Sunca) te laboratoriju Fondacije i Zavičajni muzej u Visokom.

Sve obilaske arheoloških lokaliteta vodio je osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić koji je u utorak, 2. septembra, pred punom konferencijskom dvoranom hotela “Saray”, održao predavanje o projektu istraživanja Bosanske doline piramida i rezultatima dosadašnjeg rada na najvećim i najstarijim piramidama na svijetu.

Gosti Konferencije imali su priliku da u srijedu, 3. septembra, poslušaju izuzetno predavanje trenutno jednog od najpoznatijih svjetskih nezavisnih istraživača, čovjeka koji je pronašao i istražuje fenomen megalitnih krugova u Južnoj Africi, Michaela Tellingera, autora niza knjiga o drevnim fenomenima i odnedavno aktivnog političara čija je vizija, promjena cjelokupnog sistema država u korist naroda, ujedinjena u Ubuntu pokretu koji ima organizacione jedinice u 215 zemalja svijeta.

Također, Fondacija je ugostila i brilijantnog istraživača i inovatora Valeryja Uvarova iz Rusije koji trenutno radi na projektu gradnje piramide u Sibiru te Klausa Donu, istraživača i zaljubljenika u drevne civilizacije koji je u toku svoje dugogodišnje karijere prikupio najveći broj artifakata koji se ne uklapaju u tzv. zvaničnu historiju.

Među predavačima konferencije “Skrivena historija 2014” su i Goran Marjanović (Srbija), Domagoj Nikolić (Hrvatska), dr. Paul Laviolette (SAD), dr. Hana Blochova (Češka Republika), Tim Moon (Novi Zeland), dr. Igor Šipić (Hrvatska), Senudin Ibrahimkadić (BiH), itd.

Zadnje ažuriranje petak, 05 septembar 2014 07:54

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved