Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

VALERY UVAROV: BOSANSKE PIRAMIDE SU MEĐU NAJSTARIJIM GRAĐEVINAMA IKADA GRAĐENIM NA PLANETI

Ruski istraživač piramida Valery Uvarov boravio je dva puta u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom tokom 2014. godine. Učestvovao je na septembarskoj petoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu. Na konferenciji za medije 6. septembra je izjavio:

“Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na Planeti. Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Planeti. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti”, pojasnio je Uvarov.

"Ja sam potpuno siguran da će piramide u Visokom vrlo brzo utjecati na sve ljude na svijetu, podići spirutalni nivo i na taj način stvoriti osnovu za kontakt sa drugim vanzemaljskim civilizacijama. Ovo je najpogodnije mjesto da se osnuje univerzitet. Siguran sam da će Visoko u budućnosti postati duhovni centar svijeta”.

Tko je Valery Uvarov?

U ovom momentu nema većeg znalca u svijetu o piramidalnim građevinama nego sto je to Uvarov. Izgradio je piramidu u St. Petersburgu o čemu je napisao knjigu. Zatim je podigao devet velikih piramida između St. Petersburga i Moskve. Napokon je dizajnirao “Projekt 12” koji se sastoji od 33 velike piramide koje se grade u sibirskom gradu Tomsku. Ovaj milionski grad ima 600.000 studenata i plan je da se izgradnjom velikog piramidalnog kompleksa pozitivno utiče na kreativnost, duhovnost i memoriju velikog broja mladih ljudi koji će značiti budućnost Rusije. Budžet projekta je 500 miliona dolara. U gradnji centralne piramide Uvarov je inkorporirao sva svoja znanja o gradnji ovih objekata: podzemne konstrukcije, pefektnu geometriju i orijentaciju, izbor lokacije, velike količine kvarcnog kristala, vodene tokove, odgovarajuće materijale i izolaciju. Ova piramida je dovršena i ima već dokazane beneficije za ljudsko zdravlje.

Pored najvećeg praktičnog iskustva s piramidama, Valery Uvarov je autor nekoliko knjiga o piramidama koje su prevedene na više jezika (na primjer, engleski prijevod knjige “Piramide” nalazi se ovdje: http://wands-of-horus.com/attachments/article/168/pyramids_EN.pdf). Istraživač je drevnih egipatskih piramidalnih tehnologija. Uvarov izučava paleonauke i paleotehnologiju.

Pored toga je i član Ruskog Geografskog društva, rukovodi UFO Odjeljenjem ruskog Vrhovnog savjeta oficira iz Moskve te je direktor Međunarodnog UFO instituta. Zbog svog visokog armijskog ranga, ima gotovo neograničeni pristup informacijama koje kontrolira Vlada Rusije. Imao je uvid u sve izvještaje o udesima neidentifikovanih letjelica (UFO). Poznato mu je i porijeko tih letjelica.

Upoznat je sa istraživanjima paralelnih realiteta Planete Zemlje i svrhom piramida na globalnom planu. Intenzivno radi na proučavanju utjecaja energije piramida na liječenje raka i drugih bolesti, podizanje imuniteta ili utjecaja na agrikulturu.

Stoga njegova izjava, izrečena u septembru 2014. da su “bosanske piramide korištene kao GPS markeri” ima posebnu težinu (više: http://piramidasunca.ba/bs/konferencije/item/9504-hidden-history-conference-2014-press-conference-september-6-2014-1.html).

I mada veći dio naučne javnosti nema dovoljno znanja da danas shvati težinu ovih riječi, u godinama pred nama postaće jasno šta je Uvarov time mislio.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 28 septembar 2014 16:35

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved