Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

Administrator

Susret s 'drugim' civilizacijama: Izrael, Španija, Meksiko

nedjelja, 24 januar 2021 06:52 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Dr Semir Osmanagić otkriva da li postoje dokazi o susretima s naprednijim civilizacijama u dalekoj prošlosti.

OTKRIĆE OTVORENE SEKCIJE PRAHISTORIJSKIH TUNELA

subota, 23 januar 2021 18:34 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Tim Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' otkrio je tokom proteklih petnaest godina ulaze u šest prahistorijskih tunela ispod Bosanske doline piramide. Ti su ulazi nazvani tuneli Ravne, KTK tuneli, tuneli Ravne 2, ravne 3, ravne 4 i Ljekoviti tuneli.

Tokom zimskog perioda 2020./2021. radovi stručnog tima su fokusirani na izmjenu zaštitne podgrade u najposjećenijim sekcijama tunela Ravne, te na nova isttraživanja u Ljekovitim tunelima. Inače, ulaz u Ljekovite tunele se nalazi na parceli Aero banje koja pripada Fondaciji i otkriven je u novembru 2018. Do sada je očišćeno i zaštićeno podgradom oko 120 metara ovih prahistorijskih tunela.

21. januara 2021. tim Fondacije je otkrio prvu otvorenu sekciju u Ljekovitim tunelima u dužini od 40 metara. Izvršena je prva prospekcija na čelu sa dr. Semirom Osmanagićem, u petak 22.januara 2021.godine kao i energetska mjerenja.

– U posljednjih 15 godina našli smo ulaze u šest prahistorijskih podzemnih tunela, a ovo je prva nezatrpana sekcija u Ljekovitim tunelima. Ovo je interesantno otkriće koje nam govori da je neko u dalekoj prošlosti kopao kroz ova konglomeratna brda u Visokom i pravio mrežu tunela. Trenutno radimo na čišćenju pomenutih tunela, a izvršili smo i prva mjerenja. – kaže dr. Osmanagić.

Tim Fondacije je uradio prospekciju novih prolaza, kao i nekoliko energetskih mjerenja, te došao i do određenih zanimljivih rezultata.

– Koncentracija negativnih jona je dvostruko viša nego na planinama poput Bjelašnice i Igmana. Doduše, koncentracije su manje nego u tunelima Ravne, ali nam to govori da su graditelji tunela znali za energetske vrijednosti i blagotvornost ovog prostora. Sva ostala štetna zračenja, elektromegnetni smog, kosmička i geopatogena, kao i druga zračenja izostaju, što stvara prostor vrlo pozitivan za ljudsko zdravlje. – pojasnio je dr. Osmanagić.

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved