Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

Administrator

U petak, 27. januara u Kulturnom centru Altindag – Visoko održan je inicijativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić, Evelina Čehajić i Ajdin Ahmetspahić, direktorica JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko Amila Koso, Gradske uprave Visoko Suada Koljenović i Adi Pašalić, kao i nevladinog sektora Udruženja „Setup“ u čije ime je prisutan bio Faruk Šahinović. Sastanak je inicijativa Fondacije, a naziv inicijative i projekta je „Visoko – Festivalski i sajamski grad“.

IZVOR >>>

U petak 27.januara u Kulturnom centru Altindag – Visoko održan je inicijativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić, Evelina Čehajić i Ajdin Ahmetspahić, direktorica JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko Amila Koso, Gradske uprave Visoko Suada Koljenović i Adi Pašalić, kao i nevladinog sektora Udruženja „Setup“ u čije ime je prisutan bio Faruk Šahinović. Sastanak je inicijativa Fondacije, a naziv inicijative i projekta je „Visoko – Festivalski i sajamski grad“.

Već dugi niz godina Visoko ima brojne sadržaje, koji su iz godine u godinu sve bogatiji, a ovom inicijativom cilj je objediniti vladin, nevladin i privatni sektor, te partnerski ponuditi još bogatije sadržaje za sve turiste i posjetioce koji dolaze u grad piramida.

– Okupili smo se kako bismo pokrenuli interesantnu inicijativu koja za cilj ima organizovaniji sistem sadržaja, zajednički nastup svih subjekata koji se u Visokom bave organizacijom kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih događaja, te kako bismo svim posjetiocima ponudili još bogatiji i kvalitetniji program. Ovo je bio prvi sastanak, već u budućnosti nas očekuju nova okupljanja, ali i zajednički programi koji će sigurno obogatiti život Visokog i Bosanske doline piramida. – kazao je nakon sastanka dr. Semir Osmanagić.

Cilj je na jednom mjestu okupiti što više udruženja i kolektiva, a onda od Visokog praviti grad festivala i sajmova, koji se održavaju tokom cijele godine. Naredni sastanak je planiran za iduću sedmicu, a već u mjesecu martu možemo očekivati i objedinjenje i dogovorene mjesečne programe, s akcentom na manifestaciju „Visočko ljeto“ koja bi u budućnosti trebala biti još sadržajnija, ali i ponuditi još više programa i aktivnosti tokom cijelog ljeta.

FANTASTIČNE VRIJEDNOSTI NEGATIVNIH IONA U TUNELIMA RAVNE

petak, 27 januar 2023 09:52 Objavljeno unutar Aktuelnosti
Hladni zimski dani i slabija posjećenost tunela Ravne u Visokom donose izvanredne energetske vrijednosti. Mjerenja američkim instrumentom 'Air Ion Counter' pokazuju fantastične vrijednosti blagotvornih negativnih iona.
 
Vanjske vrijednosti su niske i iznose uobičajenih 300 negativnih iona po kubnom centimetru (ni/ccm). Međutim, već nakon dvadeset metara u tunelima rastu na 4.000 ni/ccm, kod jajolikog bloka iznose 50.000 ni/ccm da bi kod keramičkog bloka 'K 2' dostigle 140.000 ni/ccm. Dublje u tunelima vrijednosti dostižu nevjerovatnih 200.000 ni/ccm i zato ne čude brojna unaprijeđenja zdravstvenog stanja kod posjetilaca tunela.
 
Ovo su najveće izmjerene vrijednosti u proteklih nekoliko godina. Logičan zaključak se nameće sam da je najbolje vrijeme za posjet i terapije negativnim ionima upravo sada, kada nema ljetnih gužvi.
 
Ostale vrijednosti su također sjajne. Vlažnost je na stabilnih 82%, vrijednosti kisika između 19,3 - 20,9 %, radioaktivnost je dva do tri puta niža neko vani (7 mikrosiverta po satu), a nivo životne energije između 25-30%. Po običaju najveća vrijednost životne vitalnosti je na megakeramičkom bloku 'K 2' i iznosi 40%. Već smo naučili da je blok 'K 2' energetski 'živ'.
 

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved