Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Ispovjest Nađe Bajtarević

Pise: dipl.oec. Haris Delibašić

Harisovi susreti

 

Interesantnu ispovijest u vezi ljekovitog uticaja Tunela Ravne ispričala nam je i naša sugrađanka Bajtarević Nađa iz Visokog.  Njen zdravstveni problem bila je osteoporoza kičme.  Osim što se nije mogla kretati bez štapa, neki su ljekari čak prognozirali da uskoro neće moći ni bez invalidskih kolica.

Ipak umjesto toga njeno zdravstveno stanje odjednom je postalo mnogo bolje. Kako sama kaže, sve se promijenilo od kako je počela dolaziti u Tunele Ravne.

Nakon prve posjete, Nađa je usnila san kako se sa suprugom  Fikanom penje na vrh Bosanske piramide Sunca.  Fikan se, kako reče, brzo uspeo do vrha, dok se ona u podnožju mučila bez štapa.  Sjeća se da je štap kojeg je dobacio Fikan proletio kao strijela  i da ga  nije uspjela dohvatiti rukom.  

Da sve bude kao u nekoj bajci, kada se tog jutra probudila,  nije mogla  vjerovati da i bez štapa može  da stoji i hoda.  Rekla je da nakon toga ne osjeća bolove dok se kreče i da joj više nije potrebna pomoč ljekara.

Tako je priča o Nađi imala svoj sretan završetak, jer se njen san zaista pretvorio u javu.  Od tada su Nađa i Fikan redovni gosti u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne.

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved