Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SUVENIRNICE OTVORILE VRATA I PONUDU BROJNIM GOSTIMA KOJI PRISTIŽU U VISOKO

Iako bi moglo i moralo mnogo bolje, ponude suvenira i drugih stvari koje turisti nose kao uspomenu na dolazak u Visoko i obilazak arheoloških i turističkih lokacija, ipak ne manjka. Nekoliko štandova na platou na Ravnama prepuni su različitih suvenira, pa i posjetioci uvijek mogu pronaći nešto za sebe.

U proteklih nekoliko godina i ovaj dio ponude je koliko-toliko uređen, pa se sada suvenirnice nalaze u zatvorenom prostoru i fino posložene jedna do druge, a prema riječima ljudi koji se bave ovim poslom na Ravnama, uvijek se nešto i proda, i bitno je samo da turista ima, pa će biti i prodaje.

Osim nekoliko suvenirnica, na platou na Ravnama se nalazi i oficijelni souvenir shop Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, tako da svi posjetioci, na jednom mjestu mogu pronaći prigodne suvenire uz koje će se dugo sjećati obilaska prahistorijskih tunela na Ravnama, posjete najvećem Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, ili obilazaka bosanskih piramida.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 20 mart 2017 09:50
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved