Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U PRIPREMI OTVARANJE KOMORE ŽIVOTNE ENERGIJE

Volonteri Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” su u junu 2016. otkrili tunel u energetski aktivnom uzvišenju “Zvonik”, koje se nalazi u okviru “Arheološko-turističkog parka Ravne 2”.

Dužina tunela je petnaest metara, a na njenom kraju je otkrivena prostorija od dvadeset kvadratnih metara. U ovom tunelu je dipl.ing. Goran Marjanović izmjerio prisustvo orgonske (životne) energije od 100 posto. Isti procenat je izmjeren na bosanskim piramidama i u tunelima Ravne. Primjera radi, procenat životne energije je u Visokom 65, a u Sarajevu 50 posto.

Uzvišenje Zvonik je istraživano tokom ljeta 2016. i pronađen je još jedan kraći tunel. Čini se da je čitavo uzvišenje ispunjeno tunelima na različitim nivoima i rezonantnim komorama. Reljefna mapa pokazuje da je ovo uzvišenje povezano s Bosanskom piramidom Sunca. Ostale energetske vrijednosti se takođe poklapaju.

U toku je podgrađivanje tunela i rezonantne komore u Zvoniku i rad na sigurnosnim aspektima. Radovima rukovodi predradnik Fondacije Mustafa Bajić. U komoru je smješten višetonski keramički blok. Očekuje se da svi radovi budu gotovi do polovine maja kada će biti upriličeno svečano otvaranje Komore životne energije. Ona će biti idealna za opuštanje i energetsko osvježenje organizma. 

Zadnje ažuriranje petak, 21 april 2017 07:31
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved