Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U SKLOPU KONFERENCIJE KOJU ORGANIZUJE „DUHOVNI POKRET PIRAMIDA“ IZ INDIJE

Proteklih nekoliko dana Visoko je domaćin velikoj grupi gostiju Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, grupi koja je u Visoko stigla iz 20 različitih zemalja svijeta i sa 130 ljudi, a sve u organizaciji „Duhovnog pokreta piramida“ iz Indije. Rezultat je ovo truda dr. Semira Osmanagića koji je do sada tri puta, u Indiji, Egiptu i Singapuru bio gost na kongresima pomenutog pokreta, i gdje je uputio poziv za dolazak u Visoko. U sklopu posjeta Visokom i našoj zemlji, 15. maja.2017. u hotelu „Piramida Sunca“ održana i redovna konferencija na kojoj je bilo prisutno nekoliko predavača iz Indije, Egipta, Hrvatske, Novog Zelanda, te kao predstavnik naše zemlje, predavanje je održao i dr. Semir Osmanagić, a koliko su učesnici konferencije bili zadovoljno predavanjem i svime što su vidjeli i čuli u Visokom, govore i gromoglasni aplauzi koji su u nekoliko navrata prekidali predavanje dr. Osmanagića.

– Nakon što sam tri puta bio na njihovim kongresima i konferencijama i uputio pozive za dolazak u Visoko, evo napokon su se odlučili posjetiti našu zemlju. Već nakon nekoliko dana jako su zadovoljni onime što su vidjeli, a tome u prilog govori i podatak da su evo i prije odlaska već odlučili da njihov dolazak u Visoko, kao i konferencija, postanu tradicionalni i da se održavaju svake godine u mjesecu septembru. U sklopu predavanja i gostovanja na konferenciji govorio sam o naučnim i ljekovitim aspektima piramida, dok su ostali predavači govorili i o duhovnim aspektima, meditaciji i svemu onome na što utiče energija piramida. Ova grupa od 130 ljudi dolazi iz 20 različitih zemalja, a ja očekujem da već naredne godine u Visoko ih dođe i preko dvije stotine. – istaknuo je dr. Osmanagić nakon predavanja u sklopu konferencije koju je u Visokom organizirao „Duhovni pokret piramida“ iz Indije, organizacija koja je prisutna u preko 25 zemalja svijeta, i koja od ove godine u svom kalendaru posjeta ima i našu zemlju i Visoko.

Zadnje ažuriranje utorak, 16 maj 2017 11:14
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved