Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GOSTI IZ 20 ZEMALJA IZ ORGANIZACIJE „DUHOVNI POKRET PIRAMIDA“ BORAVE U VISOKOM

Iz dana u dan projekat istraživanja Bosanske doline piramida u Visoko i našu zemlju dovodi brojne goste, a ovih dana u Visokom boravi jedna velika grupa gostiju Fondacije, koji u našu zemlju stižu iz daleke Indije, ali i iz još 20 različitih zemalja. O kakvoj grupi je riječ, koji su razlozi dolaska u Visoko i koliko su zadovoljni onime što su do sada uspjeli vidjeti i saznati, kazao nam je vođa ove grupe i organizator putovanja, Pradeep Vijay.

– U Indiji imamo duhovnu organizaciju koja se zove „Duhovni pokret piramida“ gdje učimo meditaciju, učimo i o vegetarijanskoj ishrani, te o energiji piramida. Mi aktivno promovišemo upotrebu energije piramida. U Indiji je izgrađeno više od 10.000 piramida samo za meditaciju. Tri glavne oblasti naše organizacije su meditacija, vegetarijanizam i piramide. Kroz predavanja dr. Osmanagića saznali smo i otkrili da i u Bosni postoje piramide i na tal način i došli ovamo. Naša organizacija je prisutna u 25 zemalja svijeta i gdje god postoje piramide, tamo ćemo otići i mi. Zbog piramida smo došli u Bosnu i sada ćemo dolaziti svake godine. – kazao nam je Pradeep Vijay.

 Inače, radi se o jednoj od najvećih grupa gostiju Fondacije koja je boravila u Visokom ove godine, što svakako ima i veliki značaj za lokalnu zajednicu, pošto je svih 130 gostiju smješteno upravo u Visokom.

– Prvi put smo ovdje i tu su učesnici iz 20 zemalja, tačnije 130 ljudi. Ovdje imamo konferenciju posvećenu duhovnim vrijednostima, učitelje iz različitih oblasti, ljude koji se bave spiritualnošću. Naša ideja vodilja je da se širi ljubav i svjetlost cijelim svijetom. Obišli smo Bosansku piramidu Sunca, Tumulus, Bosansku piramidu Mjeseca, kao i Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, a najimpresivnija je ljekovita energija tunela. Ovdje u Bosni smo naišli na jedan sjajan spoj nauke, duhovnosti i arheologije, tako da će i naša konferencija u budućnosti biti spoj nauke, duhovnosti i energije. – istaknuo je vođa grupe i organizator konferencija Pradeep Vijay, čovjek rođen u Indiji, koji od 2004.godine živi u Australiji i koji se niz godina bavi meditacijom i učenjem meditacije.

Zadnje ažuriranje utorak, 16 maj 2017 11:16
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved