Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ITALIJANI ODUŠEVLJENI NOVINAMA U VISOKOM

Među mnogobrojnim gostima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” koji ovo ljeto pohode prve europske piramide, su i prijatelji iz Italije. Zadovoljstvo je imati organizatore putovanja koji četiri godine zaredom dovode Italijane iz različitih krajeva Italije u Bosnu i Hercegovinu.

Njihova meta su dvije globalno najvažnije turističke destinacije koje BiH nudi: Međugorje s religijskim turizmom i Visoko s arheološkim turizmom.

Ovaj put redovni posjetitelji iz Italije su bili iznenađeni s dvije novine: Muzejskom izlozbom Fondacije u kojoj je zastupljen manji dio pronađenih artifakata, ali i laboratorijskih analiza, testiranja uzoraka, radiokarbonskh datiranja, energetskih mjerenja, medicinskih studija i promjene molekularne sturkture vode koja je izložena energiji piramida.

Uz redovne posjete tunelima Ravne i Bosanskoj piramidi Sunca, gosti su proveli i dva sata u novootvorenom “Turističko-arheološkom parku Ravne 2” koji je oduševio Italijane. Istakli su:

“Ovo je materijalizacija naših vizija. Uspjeli ste ostvariti u praksi s ovim energetskim parkom ono o čemu mi sanjamo”.

Interesanto je da su se desila dva izliječenja tokom posjete tunelima: otok na slomljenom zglobu je potpuno splasnuo jednoj osobi, a prestali su i bolovi u leđima drugoj osobi od priklještenog živca.

Dogovorena je ponovna posjeta i to za ljetni solsticij 2018. godine.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 16 juli 2017 19:28
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved