Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DJECA SU NEPROCJENJIVO BLAGO

Zaposleni u Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” danas su bili posebno obradovani posjetom mališana iz sarajevskog vrtića “Ću-ću”.

Prekrasan dan tete Indira i Amra su iskoristile za izlet u Visoko, a mališani su bili presretni što mogu krenuti u svoju avanturu na bosanskim piramidama. Nakon kratkog upoznavanja s pojmom muzeja i objašnjenjima o sadržaju muzejske izložbe, dječica su u pratnji koordinatora vodiča Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Ajdina Ahmetspahića prošetala podzemnim labirintom Ravne. Poseban doživljaj bio je ulazak u tunele sa šljemovima, a u toku šetnje naučili su koliko piramida ima u Visokom i kako se zove koja piramida, pa su uglas, ponosno izgovarali novonaučeno štivo.

Ostatak posjete iskorišten je za boravak u Parku “Ravne 2” gdje su, u Magičnoj šumi, naučili da je svako drvo živo i da mu je potrebna njega, ljubav i poštovanje da naraste i bude zdravo. Naravno, najviše su se oduševili igralištem za djecu.

Zadnje ažuriranje srijeda, 11 oktobar 2017 06:39
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved