Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

HRVATI I SLOVENCI OVOG VIKENDA „OKUPIRALI“ BOSANSKI DOLINU PIRAMIDA

Da se trud uposlenika Fondacije, kao i stalni obilasci i stalna predavanja širom svijeta osnivača Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semira Osmanagića, itekako isplate svjedoče i brojne posjete gostiju koje smo zabilježili ove subote, posebno na lokacijama Prahistorijskog labirinita tunela Ravne, kao i parka „Ravne 2“. Iako je sami kraj mjeseca oktobra, odnosno period koji ranijih godina i nije bio poznat kao dio godine s mnogo posjeta, ovaj oktobar, kao i prethodni hladni dani, u Visoko su ponovo doveli brojne, organizirane grupe gostiju, ovoga puta najviše iz zemalja okruženja, Slovenije i Hrvatske, odakle je stigao i najveći broj gostiju.

Mnogo njih s kojima smo imali priliku razgovarati, kažu da su za otkrića saznali iz predavanja koja je dr. Osmanagić održao ove godine u Hrvatskoj i Sloveniji, a nekima od njih ovo nije bio prvi dolazak, već su, kako kažu, postali redovni gosti ovoga najotvorenijeg arheološkog projekta u svijetu, kao i lokacija koje odišu ljubavlju i pozitivnom energijom. Pored gostiju iz Hrvatske i Slovenije, koji su stigli u organiziranim grupama, Ravne su ove subote ispunili i gosti iz Srbije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Češke, Bugarske, ali i drugih zemalja.

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a nastojanja da sezona u Visoko traje svih 365 dana u godini, polako počinju i da se ispunjavaju. 

Zadnje ažuriranje srijeda, 01 novembar 2017 09:23

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 17:00 (februar - mart)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved