Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

KAKO JE ENERGIJA BOSANSKIH PIRAMIDA UTICALA NA IZLIJEČENJE KARCINOMA PLUĆA KOD DRAGANE?

17. novembar 2017.

Stotine svjedočanstava o blagotvornom uticaju boravka u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” brižljivo bilježi i dokumentira. Dio se objavljuje na službenoj web stranici Fondacije: http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html

Upravo smo dobili možda najdirljivije i najljepše svjedočanstvo u posljednjih jedanaest godina. Riječ je o Dragani Stepanović (61) iz Kragujevca (Srbija). Nakon što joj je dijagnosticiran karcinom pluća, liječila se konvencionalnim metodama (operativni zahvat i kemoterapija). Međutim, karcinom je ponovo uzeo maha, ovaj put, osim pluća, karcinom je zahvatio limfne žlijezde, a kemoterapija je dovela do oštećenja jetre i slezene. Sve je to uticalo i na Draganino psihološko stanje.

Nakon što je saznala za postojanje bosanskih piramida i tunela Ravne, odlučila je da s kćerkom odmah dođe u septembru 2017. Provela je dvanaest dana u Visokom, redovno posjećivala tunelski kompleks Ravne, konzumirala vodu iz tunela te obilazila ostale piramide: Bosansku piramidu Sunca, ali i Bosansku piramidu Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi.

Nakon dvanaest dana, otišla je ponovo na pregled kod svog ljekara specijaliste. On je konstatovao da više nema karcinoma pluća, niti karcinoma limfnih žlijezda, nije više bilo oštećenja na jetri i slezeni. Dragani se vratila vjera u život, čak joj se promijenio temperament, postala je smirenija, zadovoljnija i pozitivnija.

Kada je riječ o ljudskom zdravlju, u Fondaciji su svjesni da su to vrlo delikatne i osjetljive situacije. Ipak, odlučili su da podijele ovo svjedočanstvo s javnošću, uz Draganin pristanak, jer bi energija piramida mogla pomoći i drugim ljudima.

Kroz svoj jedanaestogodišnji uporan, sistematski, interdisciplinarni naučni pristup, timovi Fondacije su učinili pionirski posao u svjetskim razmjerama za nauku o piramidama. Prvo su dokazali da je u srcu Bosne izgrađen najveći i najstariji piramidalni kompleks u svijetu. Zatim su timovi stručnjaka za energetske fenomene (fizičari, elektro i komunikacijski inžinjeri, inžinjeri zvuka) potvrdili da je piramida ogromni energetski amplifikator (pojačivač) koji proizvodi različite vrste energija.

Primjena tih energija se odvija na nekoliko nivoa: (1) u komunikaciji na duge distance putem skalarnih valova koji se emituju kroz vrh piramide, (2) zaštita onoga što nam je najvrijednije, našeg zdravlja, kroz generiranje najboljeg elektromagnetizma, levitirajuće frekvencije ultrazvuka (28 kHz), održavanja prirodne frekvencije Planete – Šumanove rezonance (7,83 Hz). Osim toga, energija piramida djeluje na (3) poboljšanje molekularne strukture vode i (4) hrane, (5) utiče na rast imuniteta kod ljudi, (6) poboljšanje bioenergetskog polja (aure), (7) bolji balans energetskih čakri, (8) unaprijeđenje mentalnog i duhovnog aspekta, itd.

Stoga su revolucionarni zaključci istraživanja piramida u Visokom da svrha piramida nije da budu grobnice za jedno mrtvo ljudsko tijelo, kralja ili faraona, već su građene za zajednice živih ljudi s namjerom da traju hiljadama godina. Naravno da ortodoksni naučnici teško prihvataju promjenu naučne paradigme. Kada nešto ne razumiju (ili ne žele da razumiju) onda vas napadaju i ismijavaju.  Ali, doći će vrijeme kada će svi istraživači piramida u svijetu, ići za stopama istraživanja bosanskih piramida.

Podzemni labirint Ravne je izgrađen prije 30.000 godina kao sastavni dio kompleksa piramida u Visokom. Pruža se desetinama kilometara, a Fondacija je do sada očistila i podgradila 1.950 metara. U tunelima je zabilježeno snažno prisustvo energija piramida, ali i niz drugih faktora koji doprinose njegovom blagotvornom učinku:

-          Visoka koncentracija negativnih iona za koje je medicinski dokazano da utiču povoljno na zdravlje jer čiste atmosferu od prašine, podižu nivo kisika u krvi i smanjuju broj virusa i bakterija. Koncentracije negativnih iona su stotinu puta više nego u gradovima, a deset puta više nego, na primjer, u šumi na planini Igman kod Sarajeva, koja se često uzima kao referenca za najzdraviju sredinu;

-          Odsustvo prirodne radioaktivnosti, vrijednosti su deset puta niže od minimalno dozvoljenih

-          Odsustvo negativnog kosmičkog zračenja

-          Odsustvo signala za mobitele (štetna frekvencija od 0,85 GHz koja je svuda oko nas)

-          Odsustvo Wi-Fi signala za internet (štetna frekvencija od 3 GHz ili 4 GHz koja je sveprisutna)

-          Odsustvo geopatogenih zračenja (strateški raspoređenim keramičkim blokovima u tunelima neutralizirana je negativna energija podzemnih voda i Hartmanovih raskršća)

Posjetom tunelima, ćelije našeg organizma po prvi put u životu nemaju vanjskih neprijatelja i mogu započeti svoj “posao” – rješavanje problema u organizmu. Započinje proces regeneracije, proces individualnog samoizliječenja.

Fondacija je finansirala provedbu Medicinske pilot studije.  Rezultati ove studije bili su vrlo pozitivni: u laboratorijskim nalazima je primjećeno usporavanje brzine sedimentacije eritrocita kod skoro svih ispitanika već nakon prve posjete, što ukazuje da su procesi jačanja imuniteta i sprečavanja razvoja infekcija počeli skoro momentalno. (Vijest: http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/11123-rezultati-pilot-studije-ispitivanje-zdravstenog-stanja-posjetilaca-podzemnog-labirinta-ravne.html).

Italijanski doktor Simone Zoccarato. nakon provedenih testova žive krvi kod posjetilaca tunela u septembru 2017., a koristeći tamni mikroskop je zaključio.

“Koristili smo Live Blood Test (LBT) da istražimo da li tuneli imaju bilo kakav biološki uticaj na metabolizam čoveka. Glavni nalazi su: (1) neuobičajeno povećanje broja i aktivnosti bijelih krvnih ćelija, kao i (2) ogromno povećanje detoksikacije tkiva tijela”. (http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/12480-test-krvi-na-tunelima-ravne-preliminarna-studija.html).

Podzemni labirint Ravne i arheološke lokacije na Bosanskoj piramidi Sunca su otvorene za posjet svih 365 dana u godini.

Fondacija izražava veliko zadovoljstvo poboljšanjem zdravstvenog stanja gospođe Stepanović s željama za potpunim oporavkom.

Napomena: Fondacija se ne bavi liječenjem. Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije. Fondacija ne tvrdi da je boravak na piramidama i tunelima zamjena za redovne medicinske terapije i lijekove. Boravak u tunelima je na vlastitu odgovornost posjetilaca. Fondacija se bavi naučno-arheološkim istraživanjima Bosanske doline piramide, ali i objavljuje individualna svjedočanstva posjetilaca.

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 17 novembar 2017 14:37

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved