Logo
Print this page

DOKTORICA RIBIĆ-IBIŠEVIĆ: OSJEĆALA SAM SE KAO DA “NEMAM KIČME”

Dženisa Ribić-Ibišević, doktorica specijalista porodične medicine iz Sarajeva, za pozitivan učinak Prahistorijskog podzemnog labirinta Ravne na ljudski organizam je čula od prijatelja i komšija. S obzirom da je, istakla je, naučena da kao zdravstveni radnik uvijek traži materijalne dokaze za sve, imala je određeni otpor prema ideji da dođe i posjeti tunele.

Nakon izvjesnog vremena, ipak je došla i trenutno je osjetila poboljšanje stanja. Naime, doktorica Ribić-Ibišević pati od problema s cervikalnom (vratnom) i lumbalno-sakralnom (slabinskom) kičmom.

-          Desna ruka mi je bila poseban problem. Prvi put kad sam došla u tunele osjetila sam tzv. parestezije, trnce kroz čitavu ruku, tako da sam faktički mogla da pratim taj nerv iz vratne kičme kroz ruku. Došla sam kući i prvo sam dobro jela, jer sam po izlasku iz tunela osjetila glad, a onda sam, prvi put, spavala dječijim snom. Kad sam ustala, osjećala sam se kao da “nemam kičme” – objasnila je.

Od prvog posjeta do danas, u tunele je dolazila desetak puta i prvih nekoliko posjeta efekat tunela je osjećala tri dana. Međutim, konstantnim dolaskom, efekat se produžio na desetak dana.

-          Svojim pacijentima kažem šta mi pomaže i već imam pozitivnih iskustava pacijenata koji dolaze u tunele – dodala je.

Njeno svjedočanstvo pogledajte ovdje:   

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 29 decembar 2017 09:06
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved