Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ SE U ZENICI SUSREO SA PREMIJEROM ZDK MIRALEMOM GALIJAŠEVIĆEM

Sastanku koji je održan u Zenici u ponedjeljak, 5.februara 2018., a na kojem se razgovaralo o inicijativi o proglašenju parka „Ravne 2“, parkom od kantonalnog značaja, prisustvovao je i premijer Vlade ZDK, gospodin Miralem Galijašević.

Premijer Galijašević nije krio svoje oduševljenje svime što se dešava u Visokom, a vezano je za promociju turizma, kako Visokog, tako i kompletnog kantona, ali i države, te je obećao i svoju pomoć u daljnjim koracima, koji znače što bolju promociju, ali i što bolje uslove za dolazak i prijem gostiju.

U razgovoru sa dr. Semirom Osmanagićem, premijer je iskazao svoju punu podršku projektu u Visokom, a zajedno su se prisjetili i samih početaka istraživanja u Visokom, kada je Vlada ZDK u potpunosti stala iza projekta. Premijer je najavio i svoju pomoć prilikom proglašenja parka „Ravne 2“ parkom od kantonalnog značaja, a pomoć i podršku će pružiti i drugim sadržajima, koji znače rast projekta i sve veći dolazak gostiju.

Zadnje ažuriranje utorak, 06 februar 2018 08:26
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved