Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NAJAVA POSJETE VISOKOM I ARHEOLOŠKO-TURISTIČKIM LOKACIJAMA MINISTARA U VLADI ZDK, NA ČELU SA PREMIJEROM GALIJAŠEVIĆEM

Sastanak u Zenici 5. februara odmah je rezultirao i prvim koracima, a već za utorak, 6.februar 2018. najavljen je i posjet ministara u Vladi ZDK, na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, Prahistorijskom labirintu tunela Ravne, i Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“.

Planirano je da posjet počne u 13:00 sati obilaskom parka „Ravne 2“, a domaćin će biti direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić. Nakon obilaska novog parka, delegacija će obići i tunele Ravne,  a bit će upriličeno i obraćanje medijima. Posjet visoke delegacije Vlade ZDK na čelu sa premijerom, inicirao je sam premijer Galijašević nakon sastanka sa dr. Semirom Osmanagićem, a sam dolazak u Visoko predstavlja podršku Vlade ZDK projektu u Visokom, kao i opredijeljenost ove vlade da ulaže u turističke potencijale na području kantona, a Visoko i Bosanska dolina piramida su kroz 11 godina istraživanja pokazali da su jedno od najbitnijih turističkih mjesta, ne samo na području kantona, već i cijele BiH.

Zadnje ažuriranje utorak, 06 februar 2018 08:29
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved