Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VISOKA DELEGACIJA VLADE ZDK NA ČELU S PREMIJEROM GALIJAŠEVIĆEM POSJETILA TUNELE I PARK „RAVNE 2“

U posjeti Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, te Arheološko – turističkom parku „Ravne 2“, Prahistorijskom podzemnom labirintu tunela Ravne i muzejskoj izložbi Fondacije, u utorak 6.februara 2018. boravila je visoka delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem.

Vlada ZDK je još prošle godine upriličila posjet arheološkim i turističkim lokacijama u Visokom, a tad se desila i inicijativa skupštinskog zastupnika Kemala Mušinbegovića o proglašenju parka „Ravne 2“, parkom od kantonalnog značaja. Upravo iz razloga proglašenja ovog jedinstvenog parka, parkom od posebnog značaja za kanton, upriličena je i ova posjeta, koja je ujedno poslužila i da se premijer i ministri upoznaju s projektom, ali i stvarima koje su potrebne da bi broj turista u Visokom bio sve veći, a njihovo zadržavanje što duže. 

Goste je kroz park i tunele proveo dr. Semir Osmanagić, te istaknuo kako je park „Ravne 2“ u kratkom periodu postao vrlo atraktivna destinacija u Visokom, te izrazio nadu kako će Fondacija i Vlada ZDK uspostaviti jedan partnerski odnos. I iz ministarstva privrede ZDK u čijoj nadležnosti je turizam, kazali su da u ovoj godini planiraju sredstva za uređenje turističke infrastrukture, te kako projekat u Visokom može računati na punu podršku i sredstva od strane ovog ministarstva.

Zadnje ažuriranje srijeda, 07 februar 2018 10:05
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved