Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREMIJER GALIJAŠEVIĆ PREZADOVOLJAN VIĐENIM U VISOKOM, OBEĆAO NESEBIČNU POMOĆ U POBOLJŠANJU TURISTIČKE INFRASTRUKTURE

Zadovoljstvo viđenim i urađenim u Visokom u proteklih 11 godina nije krio ni kantonalni premijer, Miralem Galijašević, prilikom posjete arheološkim lokacijama na kojima radi Fodnacija. On je od samog početka istraživanja, tačnije 2006.godine, upućen u sva zbivanja i od samog početka davao nesebičnu podršku projektu koji je za 11 godina postao najvećim arheološkim i turističkim projektom u našoj zemlji.

– Prvi put sam u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ i izražavam zadovoljstvo viđenim i utisak da je ovo jedan impresivan prostor. Mi kao Vlada ZDK imamo namjeru da podržimo ovakav način rada civilnog sektora. Danas smo govorili i o konkretnim potezima, a pored priče o proglašenju parka „Ravne 2“ posebnim područjem, razgovarali smo i o načinima kako da privućemo što veći broj turista ovamo i kako da ih što duže zadržimo. – istaknuo je nakon posjete premijer Miralem Galijašević.

Premijer je itekako bio zadovoljan viđenim i doživljenim u Visokom, a prema njegovim riječima, kada se radi o nekim prioritetima, to su svakako infrastrukturni projekti i izgradnja dobrih puteva do destinacija u Visokom, što svakako znači i bolji i efikasniji prijem gostiju iz cijelog svijeta, a uz sve to naravno idu i brojni drugi sadržaji, koji će goste zadržati što duže, ne samo u Visokom, nego i na području kantona i Bosne i Hercegovine.

Zadnje ažuriranje srijeda, 07 februar 2018 10:32
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved