Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KEMAL MUŠINBEGOVIĆ POZIVA DA SE UJEDINE SVI VISOČKI PREDSTAVNICI, S CILJEM PROMOCIJE I AFIRMACIJE VISOKOG

Posjeta delegacije Vlade ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem 6. februara 2018. praku 'Ravne 2' i Podzemnom labirintu Ravne u Visokom, zasluga je sigurno i izuzetno aktivnog visočkog zastupnika u Skupštini ZDK, Kemala Mušinbegovića.

Upravo Mušinbegovićeva inicijativa o proglašenju parka „Ravne 2“ dala je za rezultat da se dese posjete u prethodnom periodu, koje će rezultirati još boljom saradnjom između Fondacije i Zeničko-dobojskog kantona.

– Izuzetno mi je drago da smo u Visokom i Bosanskoj dolini piramida imali ovako značajnu posjetu, svih ministara u Vladi ZDK na čelu sa premijerom Galijaševićem. Što se tiče inicijative koju sam podnio prošle godine, nakon ove posjete mislim da će uskoro biti i u glasanju na Skupštini ZDK. Ono što bih ipak istakao kao najbitnije, jeste da svi trebamo da se angažujemo, da budemo jedinstveni i pokažemo zajednički stav, a tu posebno mislim na visočke zastupnike u Skupštini ZDK, i da na taj način pomognemo rast ovog projekta, a samim tim i razvoj, prije svega našeg Visokog, a onda naravno i kantona i države. Zbog tih i takvih stvari sam spreman preći preko svega, preko svih nesporazuma, i zajedno sa svim našim predstavnicima, od lokalnog, do državnog nivoa, raditi na promociji Visokog kao turističkog centra BiH. – kazao je Mušinbegović, koji je istaknuo i kako je dr. Semir Osmanagić najbolji ambasador Visokog i naše države, te kako je i to jedan od razloga zbog kojih treba stati iza projekta koji u Visokom vodi već 11 godina.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 08 februar 2018 09:21
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved