Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SUAD EFENDIRA: OPĆINA VISOKO ĆE 2018.GODINU PROGLASITI GODINOM TURIZMA U VISOKOM

Posjetu delegacije Vlade Zeničko-dobojskog kantona prisustvovao je i predstavnik Općine Visoko, Suad Efendira, stručni savjetnik za prostorno planiranje. Prema njegovim riječima i Općina Visoko se već uključila u samo poboljšanje uslova za turistički razvoj Visokog, a otkrio nam je i podatak kako će ova, 2018.godina, od strane Općine Visoko biti proglašena Godinom turizma u Visokom.

– Upravo zbog tog proglašenja održano je i nekoliko sastanaka. Svjesni smo da Semir Osmanagić, što se tiče lokacija gdje se vrše istraživanja, samostalni i prema svojim planovima kreira i razvija te dijelove, ali smo također svjesni da što se tiče same infrastrukture, da je ona skroz oskudna, posebno u smislu saobraćajnog povezivanja i dolaska na same lokacije, pa je Općina Visoko krenula s izgradnjom puta prema Bosanskoj piramidi Sunca, u jednom dijelu puta urađena je i rasvjeta, a prema informacijama koje ja imam planirano je da se u ovoj godini završi taj projekat, dakle asfaltira kompletan put do Ravni, kao i rasvjeta dužinom tog puta. – istaknuo je Efendira, koji je dodao da se Općina u skladu sa svojim mogućnostima uključuje u poboljšanje i izgradnju turističke infrastrukture.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 08 februar 2018 09:25
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved