Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POČETAK JOŠ JEDNE USPJEŠNE SEZONE U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Mjesec februar, kao i početak marta, tačnije prvi vikend ovog mjeseca, nagovještavaju da će i sezona koja upravo počinje, biti uspješna kao i prethodnih nekoliko. Iako prethodnih godina tokom zimskih mjeseci nije bilo većih organiziranih posjeta Bosanskoj dolini piramida, ovogodišnji februar je svakodnevno u Visoko dovodio brojne goste.

– Prethodnih godina zimski mjeseci su bili prilično slabi, što se tiče dolazaka u Visoko i posjeta, međutim stalna uređenja infrastrukture, nove atrakcije, kao i meditacije i posjete Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne ove godine su i tokom februara dovele popriličan broj gostiju. Naravno, kao i svake godine sezonu organiziranih posjeta Visokom započeli su naši dragi gosti iz Bugarske, a tokom vikenda imali smo organizirane posjete i iz Hrvatske, dok su nam brojni gosti stigli i iz zemalja okruženja, kao i Češke i Slovačke, a na samom početku sezone ponovo bilježimo i dolaske gostiju iz arapskih zemalja, koji su postali redovni posjetioci naših arheoloških i turističkih lokacija. – kazao nam je Salko Novokmet, promotor Fondacije.

Sami početak nove sezone, te brojne organizirane posjete, pokazatelj su da je pred Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ još jedna uspješna sezona, a da gostovanja i predavanja dr. Semira Osmanagića širom svijeta, imaju itekako efekta, dok i novi sadržaji, prije svega park „Ravne 2“, kao i stalna uređenja i osvježenja lokacija tunela Ravne i Bosanske piramide Sunca, pozitivno utječu na dolaske gostiju i posjete, kako lokacijama, tako i Visokom i našoj zemlji.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 05 mart 2018 18:50
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved