Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PROTEKLOG VIKENDA UŽIVALI SMO U PREKRASNOM VREMENU I DRUŽENJU S GOSTIMA

Dugo očekivano sunčano i toplo vrijeme i magija lokacija u Bosanskoj dolini piramida privukli su proteklog vikenda mnoštvo posjetilaca u Podzemni prahistorijski labirint Ravne i Park Ravne 2. Tako su nam u posjetu stigli i nastavnici osnovne škole iz Celja (Slovenija) kao i članovi Udruženja slijepih osoba iz Ljubljane (Slovenija).

Program volontiranja koji Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” aktivno realizira već nekoliko godina privukao je zainteresirane iz čitavog svijeta, ali nam je uvijek posebno drago kada želju za novim saznanjima i volontiranjem pokazuju i bh.građani. Pogotovo kada je riječ o onim najmlađim koji na volontiranje dolaze u pratnji roditelja. Ovaj put izdvajamo najsimpatičnijeg i najmlađeg volontera, malog lava, devetogodišnjeg Arslana iz Sarajeva koji je, naoružan špatulama, proveo nekoliko sati u tunelu Ravne i uživao u pričama o misterijama koje okružuju ovaj lokalitet.

U punom zamahu je i Fondacijina Škola za vodiče, a njeni polaznici ovaj su vikend iskoristili za druženje s dr. Semirom Osmanagićem s kojim su razgovarali o projektu, načinima predstavljanja Fondacije gostima i svim ostalim aktuelnim dešavanjima u Bosanskoj dolini piramida.

U posjeti su nam bili i gosti iz nekoliko arapskih zemalja, Malezije, a prekrasne dane vikenda podijelili smo i s planinarima iz Belišća (Hrvatska).

Zadnje ažuriranje petak, 16 mart 2018 09:25
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved