Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NEKOLIKO AUTOBUSA S GOSTIMA IZ BUGARSKE OVOG VIKENDA U POSJETI BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Među nekoliko autobusa gostiju koji su ove subote u Visoko stigli iz Bugarske, sreli smo i Maju Krstevu iz Sofije, koja je u Visoko prvi puta dovela grupu gostiju iz Sofije, u obilazak arheoloških i turističkih lokacija, piramida i tunela Ravne. Nakon posjete tunelima, Marijina grupa je bila nagodna i za kratki razgovor, pa su s nama podijelili i svoje prve impresije.

– Ovo je naš prvi turistički dolazak u Bosnu i Hercegovinu, a nakon što smo čuli brojne priče o najvećim piramidama na svijetu koje se nalaze u vašoj zemlji, kao i o energetskim fenomenima i tunelima, odlučili smo da ovaj posjet ne može proći bez dolaska u Visoko. U grupi nas je oko 35, a stigli smo ovamo upravo da se na licu mjesta i uživo uvjerimo u ono što smo mogli čuti putem medija i interneta. Utisci su različiti, ali mislim da preovladavaju oni pozitivni, da je ovo fantastično mjesto, s pozitivnom energijom, a ono što nas je posebno oduševilo jeste prirodna ljepota BiH. – ispričale su nam vesele Bugarke, koje su nas na kraju pozvale i u uzvratnu posjetu i obilazak brojnih ljepota ove prijateljske zemlje.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 09 april 2018 11:55
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved