Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FEDERALNA ZASTUPNICA JASMINA ZUBIĆ ČEST JE POSJETILAC PARKA „RAVNE 2“

Gosti iz cijelog svijeta su, od samog otvorenja Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, na ovom jedinstvenom mjestu pronašli mir, opuštanje, kao i mjesto za odmor i rekreaciju. Ono što posebno raduje jesu domaći gosti, Visočani, koji su ovaj lokalitet od samog početka prihvatili na pravi način te je park „Ravne 2“ za kratko vrijeme postao mjesto porodičnih izleta i redovnih dolazaka. Među gostima parka sreli smo i bračni par Zubić, Jasminu i Aliju, a gospođa Jasmina, inače zastupnica u Federalnom parlamentu, podijelila je s nama utiske o ovom mjestu.

- Vrlo često i vrlo rado dođem, a ovaj jedinstveni park mi služi kao mjesto za šetnju, ali i prikupljanje energije za nove radne pobjede. Ovo je zaista sjajno mjesto, posebno za nas koji se sjećamo na šta je ovaj dio prije nekoliko godina ličio. Mislim da treba da postane neizostavno mjesto odmora za sve naše građane. Ipak, kako često dolazim primijetim da sve više ljudi, posebno naših domaćih, sve češće obilazi ovaj park i to me čini radosnom – kazala nam je gospođa Zubić.

Po njenim riječima, iako se ideja i sam projekat nekako usporeno odvijao, to je samo bilo prividno, jer po onome što je moguće vidjeti i projekat istraživanja, ali i sam park, iz dana u dan sve više raste i to velikom brzinom.

 - Raduje me činjenica da je sve više manifestacija, sadržaja, projekata, veoma sam zadovoljna s ovim što vidim, a svaki put se iznova oduševim kada ne dođem nekoliko dana, a onda poslije tih par dana vidim po nekoliko novih sadržaja. Ovom prilikom bih pozvala ne samo Visočane, već ljude iz cijele BiH da dođu i posjete park „Ravne 2“, dožive sve ove fenomene, pogledaju i uživaju u brojnim sadržajima, a vjerujem da niko ko dođe i posjeti ove lokalitete neće ostati ravnodušan na ovo što imamo – poručila je.

Zadnje ažuriranje utorak, 08 maj 2018 13:09
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved