Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

HASAN BEŠLAGIĆ JE JEDAN OD NOVIH VODIČA FONDACIJE

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je odnedavno bogatija za nekoliko novih, mladih vodiča koji su prošli dvomjesečnu Školu za vodiče Fondacije. Među njima je i Visočanin Hasan Bešlagić s kojim smo razgovorili na ulazu u Prahistorijski labirint tunela Ravne.

- Nakon što smo više od dva mjeseca temeljito radili i učili, od prije nekoliko dana i zvanično smo postali vodiči Fondacije. Inače, ja sam student engleskog jezika, četvrta sam godina, a ovom poslu me privukla mogućnost za sticanjem iskustva, zatim sticanjem prezentacijskih sposobnosti, ali i testiranjem mog engleskog jezika – kazao nam je Hasan.

Iako radi svega nekoliko dana, kroz obuku i tih nekoliko dana rada upoznao je skoro kompletan radni kolektiv Fondacije i kako nam je kazao, oduševilo ga je prijateljsko okruženje.

- Jako mi se sviđa samo radno okruženje, kolektiv, svi se družimo i postali smo prijatelji. Oduvijek su me privlačile historijske tajne koje se kriju, a posebno me interesovalo istraživanje dr. Osmanagića u našem gradu te sva otkrića koja su se do sada desila. Od ovog posla očekujem prije svega sticanje iskustva, ali i da prođem određenu poslovnu avanturu jer mi je ovo prvi ozbiljan posao vezan za struku. Tu su naravno i brojne druge mogućnosti koje se otvaraju radom na ovakvom mjestu, a tu prije svega mislim na upoznavanje novih ljudi i učenje novih stvari – objasnio je Bešlagić.

 

Zadnje ažuriranje utorak, 08 maj 2018 13:13
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved