Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ČETIRI KAMENE INSTALACIJE U AERO BANJI

Vrijedni tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ uz pomoć volontera neumorno radi na uređenju Aero banje na lokaciji Ravne, u posljednja četiri mjeseca. U toku su radovi na dodavanju sadržaja. U proteklih nekoliko sedmica, radnici su, uz pomoć mehanizacije, oformili četiri kamene instalacije.

Višetonski blokovi su iskorišteni da se napravi dolmen, koji je u arheologiji pznat kao kombinacija uspravnih i jednog horizontalno položenog bloka. Zaštićeni prostor je idealan za opuštanje.

Također, uz pomoć šest blokova napravili su i šestougaonik-Hexagon, koji je simbol za energetski najmoćniji geometrijski oblik, jer se sastoji od šest jednakostraničnih trouglova (piramida).

U neposrednoj blizini je postavljen Zlatni labirint ljekovitosti koji svojim dizajnom utiče na oslobađanje od svakodnevnog stresa.

Posljednja instalacija je formiranje kamenog prikaza zlatnog presjeka (broj Phi, 1,618), koji je osnovni blok u nastanku mikrosvijeta i makrosvijeta. Uz kamene instalacije postavljene su table s naljepnicama i dvojezičnim objašnjenjima.

Proces uređenja Aero banje i Ljekovite šume sa nastavlja.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 juni 2018 08:12
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved