Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

INFO KUĆICA I CENTAR VODIČKE SLUŽBE NUDIT ĆE POSJETITELJIMA SVE INFORMACIJE VEZANE ZA BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Uređenje na lokalitetu Ravni, tačnije u blizini ulaza u Prahistorijski kompleks tunela, donijelo je i novine u vodičkoj službi Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, pa će se tako na samom početku 'Aleje suvenirnica', naći i Info centar i centar vodičke službe Fondacije.

- Prva kućica iznad ulaza u tunele na Ravnama, u budućnosti će biti svojevrsni info centar i centar vodičke službe Fondacije. Na ovom mjestu će boraviti naši vodiči, a ujedno na ovom mjestu će se nuditi gostima Fondacije dnevne ture i obilasci po Bosanskoj dolini piramida. Naravno, ovdje će biti moguće doći i do informacija vezanih za sve lokalitete u Bosanskoj dolini piramida i u Visokom, kako doći do vodiča i stručnih pratitelja grupe, kao i sve druge informacije. – kazao nam je koordinator vodiča i volontera Fondacije, Ajdin Ahmetspahić.

Pored Info kućice i vodičkog centra, u Aleji su već postavljene brojne suvenirnice, a i u narednom periodu se očekuje otvorenje novih kućica sa brojnim sadržajima, koje će svakako obogatiti ponudu lokaliteta na Ravnama.

Zadnje ažuriranje utorak, 12 juni 2018 08:20
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved