Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAHVALJUJUĆI ROBU I AAFKE SVE VEĆI BROJ HOLANĐANA POSJEĆUJE BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Među brojnim gostima koji svake godine posjećuju Bosansku dolinu piramida, sve je veći broj Holanđana, a zasluge za to pripadaju svakako  Aafke Douma i njenom kolegi Robu Heilegersu iz holandskog Groningena, koji već neko vrijeme organizirano dovode grupe gostiju iz Holandije. Aafke i Roba smo sreli na Bosanskoj piramidi Sunca, u još jednoj u nizu posjeta, te smo priliku iskoristili i za kraći razgovor.

- Prije dvije godine smo bili na jednom predavanju dr. Semira Osmanagića u Holandiji i to nas je potaknulo da posjetimo Visoko, BiH, ali i da vidimo o kakvom se projektu ovdje radi. Kada smo se upoznali sa dr. Osmanagićem, iako nismo bili neka velika grupa, on nam je dao svoju pažnju, bilo mu je drago da nas interesuje projekat, te način interesovanja za projekat. – ispričao nam je Rob.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat i istraživanja, doživljava na neki drugi način, a piramide i otkrića imaju i neki drugi aspekat, koji su pronašli, a riječ je o duhovnom, spiritualnom aspektu projekta.

-Nakon prve posjete Visokom napisao sam interesantan članak za jedan holandski magazin koji je imao sjajan odjek u Holandiji i zainteresovao je tamošnju javnost i ljude. Time smo napravili odličnu promociju projekta, a nakon toga je i veliki broj ljudi iz Holandije pokazao interes za dešavanja u Visokom i počeo dolaziti ovamo. Mi smo u stalnom kontaktu s dr. Semirom Osmanagićem i radimo neku vrstu zajedničke promocije projekta u Holandiji. – zaključio je Rob Heiligers.

Zadnje ažuriranje utorak, 12 juni 2018 08:27
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved