Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SEMINAR ENE FORIĆ O BOSANSKIM PIRAMIDAMA U ŠVICARSKOJ ŠKOLI

Harisovi susreti

Piše: dipl.oec. Haris Delibašić, stariji vodič Fondacije

Projekat Fondacije Arheološki park Bosanska piramida sunca uživa veliku podršku bosansko-hercegovačke dijaspore .  Interes da informacije u vezi otkrića najvećeg piramidalnog kompleksa na planeti predstave ostatku svijeta pokazuju i mladi.  Veliki broj  djece porijeklom iz naše zemlje, koji trenutno žive u zemljama zapadne Evrope, poput najboljih ambasadora, prenose vijest o Bosanskoj dolini piramida.

Među njima je i Ena Forić, djevojčica porijeklom iz Kozarca, učenica šestog razreda Osnovne škole u švicarskom gradiću Oftringenu. Prije nekoliko mjeseci Ena je obišla arheološke lokacije u Bosanskoj dolini piramida, nakon čega je odlučila da u okviru  seminarskog rada, prezentuje informacije u vezi multidisciplinarnog istraživanja u Bosanskoj dolini Piramida.  

Nakon što je na najbolji mogući način  prezentirala svoj referat, specijalno iznenađenje uslijedilo je video snimkom, na kojoj se pronalazač Bosanske doline piramida dr Semir Osmanagić,  obraća  Eni,  njenom profesoru Martiju i svim učenicima 6d razreda Osnovne škole  u Ofringenu.  Referat o Bosanskoj dolini piramida, zbog velikog interesovanja je dobio duplo dužu minutažu, a Ena je na kraju ispraćena velikim aplauzom. 

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 13 juni 2018 10:56
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved