Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OTVOREN FESTIVAL U POVODU LJETNOG SOLSTICIJA

Pozitivna energija stotina prisutnih gostiju u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ uspjela je rastjerati tamne oblake i kišu koji su se nadvili nad Bosanskom dolinom piramida, i u sjajnom raspoloženju započeti ovogodišnji festival povodom ljetnog solsticija.

U četvrtak 21.juna 2018. sve je odisalo pozitivnom energijom i ljubavlju u parku „Ravne 2“, a festival je počeo predivnim performansom fondacije iz Holandije na čelu sa Frouk Riemersma, „Golden Sun Pan European Peace Ceremony“. Ceremonija  Golden Suni izvedena je zlatnim slagalicama, a posjetioci parka i festivala su bili i dio te ceremonije koju je otvorio direktor Fondacije Semir Osmanagić. Kraj ceremonije poslužio je i da svi zajedno iz Visokog pošalju poruke mira i ljubavi.

Nakon te ceremonije i zvanično je otvoren ovogodišnji festival, a otvorila ga je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić, koja se zahvalila svim posjetiteljima i učesnicima i poželjela im dobrodošlicu u Bosansku dolinu piramida.

Nakon otvorenja na ljetnoj pozornici parka nastupili su Centar „Manas“ iz Ljubljanje sa svojim performansom, zatim Legendarni Braco iz Hrvatske sa „Silent Gaze for World Peace“, Branka Božić sa pratećom grupom iz Slovenije, dok su na kraju prve večeri festivala publiku razdrmali članovi benda Sar e Roma.

Bio je ovo još jedan predivan dan u jedinstvenom parku „Ravne 2“ i sjajan početak ovogodišnjeg festivala, a drugog dana festivala (petak, 22.juni) očekuje nas nastup KUD „Visoko“, te još jedan nastup slovenačke muzičarke Branke Božić.

Zadnje ažuriranje petak, 22 juni 2018 12:02
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved