Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EMINA DURAKOVIĆ JE NAJMLAĐI VODIČ FONDACIJE

Maturantica visočke Gimnazije, Emina Duraković, jedna je od najmlađih u Fondaciji i najmlađi vodič, a iako ima tek 18 godina, kaže da je kroz posao vodiča, koji traje nešto duže od dva mjeseca, uspjela da nauči mnogo toga i da stekne mnogo iskustva.

- Za projekat i istraživanja znam već duže vrijeme i imala sam želju nekako se i ja uključiti, prije svega zbog ljubavi prema stranim jezicima, ali i zbog interesa za projekat. Vidjela sam konkurs na internetu, prijavila se, a onda i prošla sjajnu obuku kroz Školu za vodiče Fondacije te uspješno prošla sve zadatke i počela raditi kao vodič. – priča nam Emina.

Kaže da za sada ima samo pozitivna iskustva i pozitivne impresije te da i u budućnosti ima namjeru biti, odnosno ostati dio ovog velikog projekta.

- Divno mi je, srela sam i upoznala brojne ljude, doživjela sjajna iskustva, uvježbala engleski jezik, ali i što je najbitnije – stekla neku životnu praksu. Inače, engleski jezik intenzivno učim već nekoliko godina, a nakon završene srednje škole želja mi je upisati psihologiju. Ovdje srećem nove ljude, upoznajem ih, čujem brojne interesantne priče, pa mi je i to nekako povezano s budućim studijem. U budućnosti, pored fakulteta, imam namjeru nastaviti raditi, jer sam došla u sjajan kolektiv, gdje vlada odlična atmosfera, kolege su jako prijatne, a svi zajedno smo kao jedna velika porodica – kazala nam je Emina.

Zadnje ažuriranje petak, 06 juli 2018 07:35
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved