Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POSJETIOCI U PARKU „RAVNE 2“ UŽIVALI U MUZICI I PLESU GOSTIJU IZ BUGARSKE, LATVIJE I INDONEZIJE

Pored brojnih gostiju iz velikog broja zemalja svijeta koji su ovaj vikend odlučili provesti u Visokom, u parku „Ravne 2“ su boravili i članovi kulturno-umjetničkih društava iz nekoliko zemalja, a posjet tunelima, kao i obilazak jedinstvenog parka „Ravne 2“ iskoristili su i za kratki performans na ljetnoj pozornici parka.

- Nakon što smo dobili najavu od Merseda Šahinovića iz Udruženja „Preporod“ o dolasku gostiju koji će učestvovati u smotrama folklora, odlučili smo se i za saradnju, pa smo uz obilazak naših lokaliteta, koliko je vrijeme dozvolilo, imali priliku uživati i u nastupima na našoj pozornici u parku „Ravne 2“. Bilo je ovo neformalno druženje, imali smo hor iz Bugarske, koji je izveo tradicionalne pjesme, zatim goste iz Indonezije sa njihovim plesovima, kao i goste iz Latvije i članove našeg kulturno-umjetničkog društva. Sve u svemu bilo je ovo jedno jako zanimljivo druženje, a brojni posjetioci parka „Ravne 2“ koji su se našli u obilasku, rado su se priključili učesnicima, te uživali u pjesmama i plesovima. – kazala nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić, te dodala kako su gosti iz nekoliko zemalja bili oduševljeni posjetom tunelima Ravne, kao i obilaskom parka „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 juli 2018 08:35
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved