Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PRIČA O HLADNJAKU IZ LJEKOVITE ŠUME

U julu 2018. Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ upriličila je svečano otvorenje Ljekovite šume na Ravnama. Pri tome je održan koncert u Hladnjaku u centralnom dijelu Ljekovite šume.

Priča o Hladnjaku-šadrvanu upečatljivo oslikava efikasnost čitave Fondacije. U samo nekoliko mjeseci, vrijedni tim Fondacije je materijalizovao viziju o transformaciji zapuštene i neuredne šume u prelijepi park s ljekovitim sadržajima. Kao kruna je došla izgradnja šestougaonog hladnjaka koji se, u kombinaciji drveta i zelene krovne šindre, organski uklopio u svoju okolinu.

Za manje od dvije sedmice tim Fondacije je završio ovaj lijepi sadržaj, a dinamiku radova prikazuju fotografije iz foto-galerije u prilogu.

Sve je okončano svečanom sjednicom Upravnog odbora, te mnogobrojnih gostiju iz lokalne zajednice, BiH, volontera te gostiju iz desetak zemalja.

Zadnje ažuriranje petak, 03 avgust 2018 11:08
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved