Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

JASMIN SA GOSTIMA IZ TURSKE UMJESTO OBILASKA SARAJEVA VIKEND ODLUČIO PROVESTI U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ljetni mjeseci, posebno mjesec august, rezervisani su i za brojnije posjete gostiju iz dijaspore, odnosno Bosanaca i Hercegovaca koji ljetne odmore provode na moru i u domovini, a posjet Bosni i Hercegovini iskoriste i za obilazak Bosanske doline piramida. Pored brojne dijaspore, park „Ravne 2“ od samog otvorenja je postao mjesto na koje rado dolaze domaći ljudi, ljudi iz Visokog, a ove subote (04.august 2018.) upravo u parku „Ravne 2“ smo sreli Jasmina Dautovića, sa gostima iz Turske.

- Ovo je zaista prelijepo mjesto i oduševljen sam što svakodnevno dobija nove sadržaje. Inače, redovan sam posjetilac i ne prođe ni nekoliko dana a da ne dođem u obilazak tunela Ravne, ili na odmor u ovaj jedinstveni park. – priča nam Jasmin.

Ovaj put s njim su došli i gosti iz Turske, bosanski zet iz Istanbula, tačnije iz Pendika sa svojom djecom, dok će supruga stići sutra, pa ih očekuje i još jedan obilazak Bosanske doline piramida.

- Tu sa mnom su stigli i gosti iz Turske. Bilo je neke priče i ideja da se ide u Sarajevo, međutim nakon što sam im ispričao o fenomenu bosanskih piramida, o energiji i brojnim pozitivnim svojstvima tunela, te o ljepotama i brojnim sadržajima parka „Ravne 2“, odlučili su se umjesto Sarajeva ostati u Visokom i obići sve ove ljepote. I nisu se nimalo pokajali, prezadovoljni su viđenim, pa ćemo i sutra ponovo dan planirati za obilazak Bosanske doline piramida. – kazao nam je Jasmin, te na kraju dodao da se kao i brojni Visočani itekako sjeća lokacije na kojoj se nalazi park „Ravne 2“, te da je oduševljen svime što je urađeno.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 05 avgust 2018 09:44
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved