Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PROMOTIVNI ŠTAND FONDACIJE U KAKNJU

Godišnja manifestacija „Kakanjski dani kulture i sporta“ privukla je mnogobrojne posjetioce iz šireg područja tog dijela BiH. Domaćini su se potrudili da predstave što više interesantnih sadržaja ovog regiona pa je tako i Fondacija dobila svoj promotivni štand.

Tokom nekoliko dana posjetioci su se mogli informisati o aktuelnostima iz Bosanske doline piramida i saznati novosti iz tunela i parka na Ravnama.

Uposlenica Fondacijske vodičke službe Šejla Čobo potrudila se da svi dobiju relevantne informacije te je uz verbalnu prezentaciju podijelila veću količinu informativnih letaka i suvenira. Posjetioci su imali priliku i prelistati neke od interesantnih knjiga autora Dr.Semira Osmanagića.

Gosti manifestacije su bili itekako zainteresirani da čuju i vide šta se to događa u njihovom komšiluku pa su ostajali iznenađeni vidjevši koliko toga se dešava na samo nekoliko desetina kilometara od njih.

Većina ih je čula za ljekovitost tunela ali je i vladala velika zainteresiranost za kompleks parka Ravne 2 i „Aero banje“ koju Fondacija i dalje proširuje i obogaćuje. Zadovoljno su ustanovili da je to savršeno mjesto za šetnju u prirodi s porodicom i prijateljima.

Kakanjci su obećali što skoriji dolazak i pokazali podršku projektu Bosanskih piramida kao vrlo vrijednom turističko-arheološkom proizvodu u Bosni i Hercegovini.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 06 avgust 2018 14:03
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved