Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UTRKA ‘PYRAMID TRAIL’ U SLICI I VIDEU

 

Utrka ‘Pyramid Trail’, koje je održana u nedjelju 2. septembra 2018. privukla je tačno stotinu učesnika iz čitave Bosne i Hercegovine i nekoliko stotina posjetilaca u park ‘Ravne 2’. Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je sa zadovoljstvom ponudila infrastrukturu za održavanje utrke te prijem gostiju i učesnika.

U parku je bio start i cilj utrke, osvježenje za sve učesnike i ambulantno vozilo. Divan dan, odlično uređena staza dužine 11 km i mnoga nasmiješena lica donijela su obilje pozitivne energije i lijepa priča još jednom se proširila srcem BiH. U vremenskom okviru od tri sata učesnici su trebali da trčanjem, hodanjem ili kombinacijom hodanja i trčanja, dođu do cilja. To je uspjelo svim takmičarima tako da su svi postali i pobjednici. Polovina je, na poziv Fondacije, besplatno posjetila tunele Ravne, kao nagradu za svoje uspjehe.

Fondacija je najavila da će od 1. septembra 2019. učiniti intenzivan promotivni napor da ova utrka postane međunarodna i tradicionalna.
Zadnje ažuriranje utorak, 04 septembar 2018 20:08
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved