Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FILMOVI SA „VIVA FILM FESTIVALA“ U ČETVRTAK U PARKU „RAVNE 2“

U Arheološko-turističkom parku Ravne 2 u četvrtak, 13.septembra, sa početkom u 19:30 sati, gostovat će autori čiji su filmovi dio „VIVA Film Festivala“.

Očekuje se grupa od preko 20 autora, na čelu sa direktorom Festivala Ratkom Orozovićem, te će filmovi užeg izbora biti prikazani u parku Ravne 2. Nakon muzičkih događaja, te stalnih sadržaja koje imamo u jedinstvenom parku Ravne 2, ovaj put razlog za uživanje će imati i ljubitelji filma.

Viva film festival je istovremeno i domaći i međunarodni takmičarski filmski festival umjetničkih ostvarenja u oblasti dokumentarnog filma, a glavna ideja  za organizaciju istog su pitanja iskonskih ljudskih vrijednosti, te sve aktuelnije pitanje biološkog opstanka na Zemlji, te su osnovne kategorije festivala: Religija,Turizam, Ekologija i Omladinski film. Viva film festival traje tokom cijele kalendarske godine. Prvi dio festivala su projekcijsko-takmičarski dani festivala, a drugi dio su dani filmskih radionica za mlade pod nazivom ” VIVA ŠKOLA FILMA” koje se svake godine održavaju u 20 gradova BiH.

Zadnje ažuriranje utorak, 11 septembar 2018 11:59
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved