Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FONDACIJINA MULTIMEDIJALNA DVORANA U PARKU ‘RAVNE 2’ DOMAĆIN ‘VIVA FESTU’ 13. SEPTEMBRA

‘Arheološko-turistički park Ravne 2’ ubrzano dobija još jedan sjajan sadržaj. Riječ je o multimedijalnoj dvorani, šestougaonog oblika, visine šest metara, površine 230 kvadratnih metara i kapaciteta 200 posjetilaca.

Lijepi septembarski dani omogućavaju intenzivan rad na dvorani. Nakon izgradnje drvene konstrukcije, postavljen je krov koji je prekriven zelenom šindrom, a od poluoblica su izgrađeni zidovi dvorane.

Prva faza gradnje će biti završena u četvrtak 13. septembra 2018. kada će biti održana i prva manifrestacija: selekcija nagrađenih dokumentarnih filmova o turizmu i ekologiji s ovogodišnjeg ‘Viva Fest’-a iz Sarajeva. Projekcije filmova počinju u 19:30 sati i kao i svi ostali sadržaji u parku, ulaz je besplatan.

Druga faza uređenja dvorane (izolacija, pod, profesionalno osvjetljenje i zvuk) uslijediće tokom narednih mjeseci. Iznajmljivanje Multimedijalne dvorane će biti besplatno za domaće i strane korisnike. Očekuje se da ona postane domaćin brojnim predavanjima, radionicama, foto izložbama, likovnim i kiparskim kolonijama, meditacijama, konferencijama, joga vježbama, filmskim projekcijama, folklornim i gimnastičkim priredbama i pripremama te drugim kulturnim, umjetničkim i duhovnim okupljanjima.

Zadnje ažuriranje srijeda, 12 septembar 2018 08:57
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved