Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR.SEMIR OSMANAGIĆ: PARK „RAVNE 2“ OD IDUĆE GODINE NA FILMSKOJ FESTIVALSKOJ MAPI BIH

Učesnike VIVA FILM FESTIVALA koji su prisustvovali promociji filmova u Visokom, pozdravio je i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, koji nije krio zadovoljstvo saradnjom sa ovim eminentnim festivalom, kao i zadovoljstvo time što je park „Ravne 2“ od ovog četvrtka (13.septembar 2018) bogatiji za još jedan izuzetno važan sadržaj.

- Naša saradnja (Fondacija i VIVA FILM FESTIVAL) traje već nekoliko godina, a proteklih godina direktor festivala Ratko Orozović dovodio je režisere i producente filmova iz cijelog svijeta, pa su gosti imali priliku vidjeti i naše prirodne ljepote, misteriozne prahistorijske tunele, kao i naš arheološki projekat i predivni ambijent parka „Ravne 2“. Ideja je da ovo bude dvostrana saradnja, neki od režisera su pokazali interes da snime filmove na temu ili piramida, ili naših prirodnih ljepota, a dobre je kada takve informacije idu u svijet. Ove godine smo imali jednodnevno prikazivanje filmova, a od naredne ćemo imati četverodnevno, tako da će ova multimedijalna sala postati jedno od središta festivala u Bosni i Hercegovini. – istaknuo je dr. Osmanagić.

Zadnje ažuriranje petak, 14 septembar 2018 19:51
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved