Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PROJEKCIJI FILMOVA U PARKU „RAVNE 2“ PRISUSTVOVALI I UČENICI O.Š. „KULIN BAN“

Nova multimedijalna sala u sklopu parka „Ravne 2“ sigurno će donijeti i brojne prednosti i za najmlađe Visočane, učenike osnovnih škola, a da će tako zaista i biti, dokazao je i prvi događaj koji se desio u ovom novom prostoru. Projekcije filmova sa VIVA FESTA pratio je veliki broj učenika, a nastavnica Bosanskoj jezika i književnosti, Osnovne škole „Kulin ban“, Ćama Vranac, s nama je podijelila i svoje impresije.

- Impresionirani smo ovim prostorom, te zahvalni u ime svih koji će imati priliku koristiti ovaj prostor. Pored toga ja sam ovdje u ulozi nastavnice, dovela sam učenike devetih razreda, a u planu i programu rada imamo i medijsku kulturu koja se bavi filmom, i jako dobro nam je došao ovaj momenat, jer su učenici već predložili da bi voljeli da znaju više o filmu, a ovo je jedinstvena prilika, u prirodnom ambijentu da pogledaju dokumentarne filmove ekološkog karaktera, što će utjecati i na njihovu svijest da vode više računa o očuvanju prirode koja je sve zagađenija. – kazala nam je nastavnica Ćama Vranac.

Pored projekcije filmova kojoj su prisustvovali, dolazak u park „Ravne 2“ donio je i nove ideje za učenike, ali i njihove nastavnike.

- Ovdje su učenici koji su članovi literarne sekcije, a u našoj školi smo nekada imali i filmsku sekciju koja je imala značajne rezulatate i postizala zavidne uspjehe. Ovo bi mogao biti stimulans da ponovo pokrenemo i filmsku sekciju i napravimo neke nove filmiće – istaknula je nastavnica Vranac.

Zadnje ažuriranje petak, 14 septembar 2018 20:00
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved