Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

RATKO OROZOVIĆ: VISOKO I PARK „RAVNE 2“ SU DIO NAŠEG FESTIVALA I NAŠE PRIČE

Direktor VIVA FILM FESTIVALA Ratko Orozović bio je oduševljen nakon projekcije deset nagrađivanih filmova sa pomenutog festivala, koja je održana u parku „Ravne 2“. Orozović je pozdravio veliki broj prisutnih gostiju, malo se i našalio, a onda i ozbiljnim tonom pohvalio domaćine u Visokom.

- Nisam mogao da vjerujem da se okupilo ovoliko ljudi, pošto smo noć ranije u Sarajevu imali i zvanično otvorenje ovogodišnjeg festivala, gdje je bilo manje ljudi nego u Visokom. Sarajlije su zaboravile na film, da je to velika, sveta umjetnost. – istaknuo je Orozović.

Orozović je bio ponosan na brojnu publiku, sjajne uslove za projekcije, te kazao kako su Visoko i park „Ravne 2“ dio VIVA FESTIVALA.

- Vi ste dio našeg festivala, naše priče. Autori i režiseri koji su bili ovdje ranijih godina nisu krili oduševljenje posjetom Visokom, arheološkim i turističkim lokacijama u kojima su imali priliku uživati. Vi ste naš ponos, ovo je druga projekcija, u Kreševu smo imali stotinjak ljudi, a ovdje imam osjećaj da ih je puno više. Vi ste dio naše priče, a naša priča su filmovi iz 110 zemalja svijeta. U Visoko smo doveli 10 autora sa raznih meridijana svijeta, a dr. Osmanagić i ja smo se dogovorili da će Visoko naredne godine biti jedan od festivalskih centara. – poručio je umjetnički direktor VIVA FESTIVALA, Ratko Orozović.

Zadnje ažuriranje petak, 14 septembar 2018 20:06
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved